BIZKAIKO TORTILLA KOPAREN LEGE-OINARRIAK

Araudi honetan aldaketak egin ahal izango dira, baldin eta erakundeak uste badu aldaketa horiek lehiaketaren eta/edo parte-hartzaileen onurarako izan daitezkeela.

Adierazitako data eta leku batzuk alda daitezke, interesdunei aldaketa guztien berri eman ondoren.

Bizkaiko Tortilla Koparen antolakuntzak oinarri hauek interpretatzeko eskubidea izango du zalantzak sortzen dituen edozein egoeraren aurrean, eta ahalik eta hoberen konponduko da, guztion mesederako.

OBJETIVOS 

Bizkaiko Tortilla Kopa Bizkaiko Ostalaritza Elkarteak deitu eta antolatutako ekimena da, honako helburu hauekin:

  • Bizkaiko ostalaritza-establezimenduetan kontsumoa sustatzea eta ostalaritza-lokalak probintziako hainbat tokitan bizi diren bezeroei aurkeztea
  • Ostalaritzaren eta entretenimenduaren sektorean dinamismoa sortzea eta hazkunde ekonomikoan laguntzea, gastronomiarekin lotutako esperientzia turistikoen sorta aberastuz.
  • Komunitatearen parte-hartzea sustatzea, publikoak gogokoen duen tortilla hautatzen.
  • Bizkaiko Ostalaritza Elkarteko kide afiliatuekin lankidetzan proiektu bat planifikatzea eta gauzatzea.
  • Komunikabideentzat eta sare sozialentzat eduki erakargarri eta askotarikoak sortzea, tokiko mailan interesa eta parte-hartzea sortuz eta, horrela, parte hartzen duten lokalei mesede eginez.

REQUISITOS 

Bizkaiko Ostalaritza Elkartean alta emanda dagoen eta patata-tortilla (pintxoa, anoa, platera, etab.) eskaini ohi duen edozein lokal edo ostalaritza-establezimenduk eman ahal izango du izena Kopan.

Parte hartzen duten establezimenduek honako baldintza hauek bete behar dituzte nahitaez:

  • Merkataritza-establezimendua Bizkaian izatea.
  • Oinarri hauen indarraldian jarduera ekonomiko gisa eratuta egotea.
  • Bizkaiko Ostalaritza Elkarteko kide izatea.
  • Oinarri hauen edukia onartu eta betetzea.
  • Pintxo-lehiaketa zabaltzen laguntzea.
  • Txapelketan zehar eta txapelketarako hartutako irudiei buruzko irudi-eskubideak ekitaldia antolatzeari lagatzea. Tortillaren eta establezimenduaren irudiak, komunikabideetan, sare sozialetan eta Bizkaiko Tortilla Koparen webgunean zabaltzeko.
  • Lehiaketa-tortilla eskuragarri izatea lehiaketak irauten duen egunetan eta ezarritako ordutegietan.
  • Ohiko salmenta-prezioari eustea eta lehiaketako pintxoa establezimenduko eskaintzekin ez lotzea.

TORTILLAS

Patata-tortilla da arrautzak, patata, gatza eta, aukeran, tipula nahitaez eramaten dituena. Antolakuntzak betoa jarri ahal izango die patata-tortillen parte-hartzeari, baldin eta zentzuzkoak ez badira.

Antolakuntzak marka babesle posibleen osagai jakin batzuen erabilera inposatu edo iradoki ahal izango du lehiaketak irauten duen bitartean, betiere merkatutik beherako prezioetan.

Establezimendu bakoitzak patata-tortilla bakarrarekin parte hartu ahal izango du. Tortilla hori barrako gainerako proposamen gastronomikoetatik guztiz bereizita egongo da, antolakuntzak eskaintzen dituen ikusizko elementuekin. Parte hartzen duen lokalak hainbat tortilla eskaini ohi baditu barran, behar bezala adierazi beharko da zein den lehiaketan parte hartzen duen tortilla.

Tortillak pintxo, banako tortilla txiki edo errazio moduan edo establezimenduak erabakitzen duen moduan erabil daitezke, betiere ohiko moduan.

Errazioaren prezioa librea izango da, baina ohikoa mantendu beharko da.

Parte-hartzaileek erakusgai eta bezeroen eskura izan beharko dute lehiaketarako tortilla establezimenduko erakusmahaian, behar bezala seinaleztatuta eta identifikatuta, antolatzaileek denboraldiaurrean ematen dituzten kartel eta adierazleekin. Epaimahaikideek baloratu ahal izateko, tortillak “eskuragarri” egon beharko da gutxienez 10:00etatik 14:00etara, astelehenetik ostiralera, edo arratsaldez, goizez irekitzen ez duten establezimenduen kasuan, itxiera-egunean edo -egunetan izan ezik.

PARTICIPANTES

Kopako parte-hartzaileen kopurua 64ra mugatua dago, eta izena emateko hurrenkera zorrotzaren arabera hautatuko dira, elkarteak Bizkaiko eskualde bakoitzerako ezartzen dituen partaidetza-kupoen arabera.

Parte hartzeko izen-ematea irailaren 8tik aurrera eskatu ahal izango da webgune honetan dagoen formularioaren bidez. Eskaera jaso ondoren, eskatzaileak parte hartu ahal izateko eskatzen diren baldintza guztiak betetzen dituela egiaztatuko da, eta parte-hartzailearen zenbaki bat esleituko zaio. Kopako 64 parte-hartzaileak egiaztatu eta baliozkotu bezain laster, izena emateko epea itxiko da.

Hala badagokio, nahitaezkoa da itxiera-egunaren berri ematea, harremanetarako mezu elektroniko bat eta komunikaziorako lehiaketan parte hartzeko arduradunaren telefono mugikorra aurkeztea.

Kopako lehiaketa irailaren 30etik aurrera egingo da, 5 fasetan:

  • 1. txanda: hogeita hamar lagun (irailaren 30etik urriaren 13ra)
  • 2. txanda: final-hamaseirenak (urriak 15-27)
  • 3. txanda: final-zortzirenak (urriak 29 – azaroak 10)
  • 4. txanda: laurdenak (azaroak 12-18)
  • Final handia (azaroak 26) San Mamesen.

CONCEPTOS Y CRITERIOS DE VALORACION

Epaimahaiko kide bakoitzak (arbitroa) 0tik 5era baloratuko ditu kanporaketako partidan aurrez aurre egongo diren bi tortillen antolaketak zehaztutako kontzeptuak, eta kategoria gehiagotan irabazten duen tortillak bere gola jasoko du. Hiru golen banaketak erabakiko du zein izango den irabazlea eta, beraz, zein establezimenduk irabaziko duen partida eta zein izango den kanporaketa. Hauek dira baloratu beharreko kontzeptuak:

  • Zaporea
  • Mamitsutasuna
  • Gatz-puntua
  • Tenperatura
  • Errazioaren tamaina
  • Aurkezpena

Hiru arbitro egongo dira kanporaketa bakoitzerako. Ostalaritza-establezimenduetatik igaroko dira tortillak modu anonimoan probatzeko. Epaimahaiko kide batek aurreko kanporaketan probatu duen tortilla bat baloratu behar badu, aurreko txandan egindako balorazioa gailenduko da, eta ez du berriro probatu beharko.

TORTILLA FAVORITA DEL PÚBLICO

El público también podrá participar valorando las 64 tortillas de la Copa.
Irailaren 30etik azaroaren 18ra arte izango du botoa emateko aukera. Lokal bakoitzean ekitaldiaren poster bat egongo da, ikusteko moduko gune bat, QR kode batekin. Kode hori eskaneatu ondoren, bezeroa web esteka batera bidaliko du, eta bertan, datuak sartu ondoren, dastatutako tortillaren aldeko botoa eman ahal izango du kontsumizioaren tiketa erantsita. (Botoa baliozkoa izan dadin, ondo ikusteko moduko argazki bat eraman behar da, tortilla edo tortilla pintxoa kontzeptua argi eta garbi adierazten duena).

Pertsona bakoitzak lokal guztietan eman ahal izango du botoa, betiere kasu bakoitzean erosketa-txartel bat eransten badu. Jasotako baliozko boto guztien artean, San Mameseko final handian banatuko diren sari gastronomiko bikainak zozketatuko dira.

Publikoaren tortilla gustukoena izango da, batez beste, jasotako boto guztien artean baloraziorik onena jasoko duena.

COMUNICACIÓN Y DIFUSIÓN

Antolakuntzak lehiaketa honetan sortutako irudi grafiko guztiak zabaldu ahal izango ditu egoki iritzitako bitartekoen bidez (testuak, argazkiak, bideoak, etab.) eta bidezkoak diren euskarrietan (komunikabideak, espazio birtualak, sare sozialak, etab.). Parte-hartzaileek eta irabazleek baimena ematen diote antolakuntzari Bizkaiko Tortilla Kopa txapelketarekin zerikusia duen edozein jendaurreko sustapen-jardueratan bere izena, abizenak eta beste datu batzuk erreproduzitzeko eta erabiltzeko, eta erabilera horiek ez dio inolako ordainketa- edo onura-eskubiderik ematen, irabazle suertatuz gero saria emateko salbu.

DATOS PERSONALES

Jakinarazten dizugu erakundeari etorkizunean eman dizkiozun edo emango dizkiozun datu pertsonalak dagokion fitxategian sartuko direla, eta erakundeari baimena emango zaiola datu horiek erabiltzeko informazio- eta sustapen-ekintzak garatzeko, oro har, edo 15/1999 Lege Organikoak ematen dituen ezaugarrietara egokituta. Interesdunak bere datu pertsonalen aurka egiteko, datuetara iristeko eta datuak ezerezteko eskubideen berri izango du, Legean ezarritakoaren arabera, eta idatziz gauzatu ahal izango ditu, gutun bidez.