I. BIZKAIKO TORTILLA KOPAKO KANPORAKETAK

LEHIAKETAREN FUNTZIONAMENDUA

KOPAREN FASEAK

Txapelketa ofiziala irailaren 26an 4 kanporaketa fasetan burutu zen. Bertan taberna bat beste baten aurka lehiatu zen, eta irabazlea hurrengo txandara pasa zen, epaimahaiaren aurrean zuzenean egin zen Lauko Finalera iritsi arte.
  • 1. Txanda: Hogeita hamabirenak (irailaren 26tik urriaren 12ra)
  • 2. Txanda: Final-hamaseirenak (urriaren 14tik 26ra)
  • 3. Txanda: Final-zortzirenak (urriaren 28tik azaroaren 9ra)
  • 4. Txanda: Final-Laurdenak (azaroaren 11tik azaroaren 16ra)
  • Final handia San Mamesen (azaroak 21)

EPAILEAK ETA IRIZPIDEAK

Kanporaketa bakoitza hiru arbitrok ebaluatu zuten (txefek, kazetariek, ostalariek, kritikoek eta instagramerrek osatutako epaimahai aditu bateko kideak), eta kanporaketa bakoitzean bi tortilla lehiakideak probatu eta ebaluatu zituzten, honako irizpide hauen arabera:
  • Zaporea
  • Mamitsutasuna
  • Gatz-puntua
  • Tenperatura
  • Errazioaren tamaina
  • Aurkezpena
Arbitro bakoitzak bere irizpideari puntu gehien eman zizkion tortillaren aldeko gol bat esleitu zuen sei kategorien artean. Hiru golen banaketak (epaile bakoitzak bat) erabaki zuen zein tortilla izan zen irabazlea eta, beraz, zein establezimenduk irabazi zuen partida eta hurrengo kanporaketara igaro zen.

HERRI-KOPA

Lehiaketa ofizialarekin batera, Kopa herrikoia egin zen. Bertan, ikusleek Kopako 64 tortillak dastatu ahal izan zituzten parte hartu zuten establezimenduetan, irailaren 26an lehiaketa hasi zenetik azaroaren 16ra arte. Kopa herrikoian, publikoak bere botoarekin erabaki zuen tortilla irabazlea, eta txapelketako 64 tortillak parte hartu zuten, kanporatuak izan edo lehiaketan jarraitu. Denek parte hartu zuten amaierara arte.
Lokal bakoitzean Kopako poster bat egon zen, ikusteko moduko gune batean jarria, QR kode batekin, eta bezeroari web-esteka batera zuzendu zion. Bertan dastatutako tortillaren alde bozkatzeko aukera izan zuen, kontsumizioaren tiketa erantsita. (Botoa baliozkoa izateko, kontsumizioaren tiketa ondo ikusteko moduko argazki batekin batera aurkeztu behar zen). Jasotako boto guztien artean sari gastronomiko bat zozkatu zen.

FINALA

    FINALA

      Azaroak 21 17.30etan San Mamesen